Sladká rýže se špaldou

26.02.2020


Přes noc namočíme zrno špaldy, uvaříme do měkka + - 40 min. Ve studené vodě uvaříme rýži, trochu osolíme, smícháme se špaldou, trochu horké vody, máslo, rýžový sirup

Ochutit můžete ovocem. Na obrázku jsou mražené jahody rozehřáté a doslazené rýžovým sirupem.


J

Jídlo, které zasytí, posiluje játra, plíce a trávení. Dodá velké množství dlouhodobé energie. Špalda je druh pšenice obsahuje mimo jiné i vitamin B17, který působí preventivně proti nádorovému bujení. V jejím zrnu se nacházejí důležité živiny - včetně vlákniny. Špalda je snáze stravitelná než klasická pšenice. Špaldové zrno má vysoký obsah tzv. složených sacharidů (pomalu se vstřebávajících). Špalda je ceněna především pro vysoký obsah kvalitních rostlinných bílkovin. Ze zdravotního hlediska se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému a cení se její lehká stravitelnost.