Dýňový Cheesecake

09.12.2019

Suroviny (1 koláč)

230 g celozrnné sušenky

120 g Máslo

½ lžičky mletý karadamom

350 g Sýr ricotta

100 g třtinový cukr

2 lžíce smetana na vaření

1 ks Vejce

250g dýňové pyré

¼ lžičky mletá skořice 


Pracovní postup

Dortovou formu o průměru 24-26 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte v robotu nebo v plastovém sáčku válečkem. Máslo rozehřejte, přisypte sušenkové

drobky, kardamom a zázvor, promíchejte a upěchujte do dortové formy. Pomocí obrácené strany lžíce nebo dlaní uhlaďte povrch a vytvarujte nižší okraje. Formu uložte do ledničky.

Sýr vyšlehejte s cukrem, smetanou a vejcem, přidáme dýňové pyré a skořici

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Do formy rozetřete na dno vytvořený krém. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 45-55 minut, až se střed koláče jen jemně chvěje. Vypněte troubu a koláč v ní nechte zchladnout, aby se nepotrhal.