Dýňový Cheesecake

Suroviny (1 koláč)
230 g celozrnné sušenky
120 g Máslo
½ lžičky mletý karadamom
350 g Sýr ricotta
100 g třtinový cukr
2 lžíce smetana na vaření
1 ks Vejce
250g dýňové pyré
¼ lžičky mletá skořice
Pracovní postup
Dortovou formu o průměru 24-26 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte v robotu nebo v plastovém sáčku válečkem. Máslo rozehřejte, přisypte sušenkové
drobky, kardamom a zázvor, promíchejte a upěchujte do dortové formy. Pomocí obrácené strany lžíce nebo dlaní uhlaďte povrch a vytvarujte nižší okraje. Formu uložte do ledničky.
Sýr vyšlehejte s cukrem, smetanou a vejcem, přidáme dýňové pyré a skořici
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Do formy rozetřete na dno vytvořený krém. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 45-55 minut, až se střed koláče jen jemně chvěje. Vypněte troubu a koláč v ní nechte zchladnout, aby se nepotrhal.