Dýňový Cheesecake

09.12.2019

Suroviny (1 koláč)

350 g celozrnné sušenky nebo jakékoliv sušenky které máte doma

200 g Máslo

1 ks tvaroh v kostce

2 ks lučina v kostce

100 g třtinový cukr

2 lžíce smetana na vaření

1 ks Vejce

250g dýňového pyré

2 lžíce vanilkový pudink  

¼ lžičky mletá skořice 


Pracovní postup

Dortovou formu o průměru 24-26 cm  vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Klidně si ustřihněte pásky z pečícího papíru o výšce vaší dortové formy a nalepte je na vnitřní stranu formy. bude se Vám pak lépe vyndávat.

Sušenky rozdrťte v robotu nebo v plastovém sáčku válečkem. Máslo rozehřejte, přisypte sušenkové

Drobky promíchejte a upěchujte do dortové formy. Pomocí obrácené strany lžíce nebo dlaní uhlaďte povrch. Formu uložte do ledničky.

Tvaroh a lučinu vyšlehejte s cukrem, smetanou a vejcem, přidáme dýňové pyré a skořici

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Do formy rozetřete na upěchovanou vrstvu drobečků vytvořený krém. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 45-55 minut, až se střed koláče jen jemně chvěje. Vypněte troubu a koláč v ní nechte zchladnout, aby se nepotrhal.

                       Zde je ke stažení recept na Dýňový Cheesecake ve formátu PDF.