Dýňový koláč (bez vajec a mléčných produktů)

12.02.2020

KORPUS 

Vidličkou smícháme 1,5 šálku špaldovou mouku s ČL karobu, přidáme třetinu šálku rýžového oleje, špetku mletého koriandru, čtvrt šálku ledové vody. Propracujeme v těsto a necháme zchladnout 20 min. v lednici. Těsto pak namačkáme do formy cca 22 cm. Pečeme ve vymazané otevřené dortové formě, při 250 C, aby byl základ křehký.

NÁDIVKA 

Trošku horké vody, + - 500 g dýně nastrouhat nebo nadrobno nakrájet, 4 PL rýžového sirupu, 1 PL rozinek, špetka vanilkového prášku , 1 PL oříškového másla, špetku zázvorového prášku, v trošce studené vody rozpustit 10 g agar-agar (na 1l vody) přidat 2 PL citronové šťávy, špetku červené papriky a vařit do změknutí dýně, vše rozmixovat a nalít na upečený základ, posypat drcenými vlašskými ořechy. Postup je podle pěti elementů :-) koláč je posilující, zahřívající, posiluje krev, slezinu, žaludek a ledviny, vysušuje vlhkost a dodává energii při bronchiálním astmatu. Je ideální pro děti. 

Přeji dobrou chuť.