Nepečená borůvka

28.02.2020

1 vrstva

280 g rozemletých mandlí

280 g rozemletých fíků

130 g rozpuštěného másla

-Vše smícháme a natlačíme do dortové formy 25 cm

2 vrstva

250 g tvaroh kostka

100 g zakysané smetany

40 g rozpuštěného másla

-tvaroh, zakysanou smetanu vyšleháme a dochutíme borůvkovým džemem na závěr zašleháme rozpuštěné máslo, pohlídáme si aby se nám hmota nesrazila -V případě sražení, hmotu nahřejte a znovu vyšlehejte -Krém navrstvíme na první vrstvu

3 vrstva

100 g borůvek lesních

500 ml vody

5 g Agaru

Cukr na doslazení

-Vše smícháme a dáme vařit, po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem -Vezmeme vzorek na talířek a dáme vychladit, abychom zkontrolovali jestli hmota ztuhne -Pokud hmota ztuhne, tak nalijeme do dortové formy na tvarohový krém pomocí naběračky -Dáme vychladit do lednice na 3 hodiny